Despre noi

Caminul pentru persoane varstnice este amplasat in imediata apropiere a satului Ilisesti, judetul Suceava, la o distanta de 20 km de municipiul Suceava, cu acces usor de pe drumul european E576, Suceava – Gura Humorului.
Peisajul inconjurator este de o frumusete deosebita. Padurile intinse care imbraca dealurile dimprejur, la orizont lantul Obcinilor Bucovinei ascunzind soarele la asfintit, iti dau starea de calm si armonie cautata.
Cladirea, la standarde europene, construita din donatii provenite de la Fundatia Romania Care din Anglia, piatra de temelie fiind pusa de catre fostul ambasador al Marii Britanii la Bucuresti, Richard Ralph, in iulie 2001, ofera gazduire in camere de unul, doua si patru paturi. Capacitatea actuala este de 34 de locuri.
O echipa formata din administrator, medic, asistente medicale, bucatarese, infirmiere, paznici, si altii, oameni responsabili si inimosi, lucreaza cu daruire pentru a implini scopul si obiectivele stabilite, pentru binele beneficiarilor nostri.
Caminul este dotat cu dispozitive medicale, mobilier adecvat, televizoare, aparate de radio, biblioteca, computere.

Scopul proiectului

Caminul pentru persoane varstnice, Ilisesti, are ca scop ingrijirea temporara sau permanenta a persoanelor varstnice (independente, semi-dependente si dependente), prin oferirea de servicii sociale, servicii sociomedicale si servicii medicale.
Obiectivele Caminului pentru persoane varstnice, Ilisesti, sunt:
– sa asigure beneficiarilor maximum de autonomie si siguranta;
– sa ofere conditii de ingrijire care sa respecte identitatea, integritatea si demnitatea beneficiarilor;
– sa permita mentinerea sau ameliorarea capacitatilor fizice si intelectuale ale beneficiarilor;
– sa stimuleze participarea beneficiarilor la viata sociala;
– sa faciliteze si sa incurajeze legaturile interumane, inclusiv cu familia beneficiarului;
– sa asigure supravegherea si ingrijirea medicala si sociala necesara;
– sa previna si sa trateze consecintele legate de procesul de imbatranire.

Parteneri

Bethesda SRL, Societate de prestari servicii medicale, este principalul sponsor.
Fundatia Romania Care prin Lawrence Bigs din Anglia a donat fondurile pentru constructie, a sustinut financiar primele luni de functionare, a contribuit partial la dotarea cu mobilier a camerelor si a bucatariei, a donat cate doua aragaze, frigidere, lazi frigorifice, covoare.
Fundatia Romadopt din Olanda a dotat caminul cu paturi, scaune, alte piese de mobilier, mocheta, dispozitive medicale.
Fundatia Blaues Kreuz din Elvetia a donat vata minerala pentru izolatia termica partiala a cladirii, dispozitive medicale, piese de mobilier.
Consiliul Judetean Suceava ne-a acordat finantare nerambursabila din care am acoperit, partial, cheltuielile de functionare in anul 2005, 2006, 2007, 2008.
Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice prin acordarea unei subventii in anul 2011 (aprilie-decembrie), in anii 2012-2013, in anul 2014 (aprilie-decembrie), in anii 2015-2017, si in 2018.
Persoane fizice au contribuit financiar cu 2% din impozitul pe venitul global.
Alti donatori si sponsori ocazionali.

ANUNT IMPORTANT!
Accesul in Caminul Victor este limitat datorita masurilor de securitate in ce priveste preventia infectarii cu COVID-19. Vizitarea celor din Camin este permisa doar pana la poarta Unitatii. Multumim pentru intelegere.